Geschikt voor basisschool en voortgezet onderwijs

Veel scholen en leerkrachten zijn het met ons eens dat creativiteit, kunsteducatie, beeldende vorming en beeldtaal ontwikkeling zeer belangrijk zijn voor de algemene vorming van de leerling. Helaas is er vaak te weinig tijd om een goed totaal pakket voor de leerlingen te organiseren waarin de belangrijkste aspecten aan bod komen. Het Kunstkot kunstproject pakket is een totaal pakket op maat. Dit pakket kunnen we op locatie of bij Kunstkot zelf aanbieden. We bieden diverse workshops en lessen aan die in een bepaalde periode gegeven kunnen worden. Een enkele of een aantal workshop naar keuze is ook mogelijk, maar het totale pakket is met zorg uitgedacht om kinderen echt iets te kunnen meegeven. Ons pakket is een onvergetelijke creatieve wereldreis.

Voor meer informatie en de kosten kun je een mail sturen naar info@kunstkot.nl. Vermeld er wel even bij om hoeveel leerlingen het gaat, om hoeveel workshops en lessen, welke groepen, data en de tijden. Alvast dank!

Workshops en lessen

Kunstbeschouwing (2 lesuren)

Samen met de kinderen bekijken (waarnemen, beschouwen) en bestuderen we diverse schilderijen van bekende schilders(op beeldscherm). We stellen vragen om de nieuwsgierigheid op te wekken. Kinderen beginnen het nieuwe (artistieke) kijken te ontdekken en spelenderwijs steeds leuker te vinden. Op deze manier wekken wij inspiratie en verwondering op. Kinderen maken een lijst van de dingen die ze graag zouden willen tekenen en schilderen.

 

Tekenen (2 lesuren)

Hierbij worden aspecten zoals vorm, compositie, diepte, ruimte, vlakverdeling, overlapping, etc. spelenderwijs via uitdagende opdrachten inzichtelijk gemaakt. We vertellen wat de kinderen kunnen doen om nieuwe originele creaties te bedenken en waarin de meeste kinderen altijd blijven hangen waardoor de interesse in tekenen uiteindelijk verdwijnt. Het onderwerp of andere speciale wensen van de school zijn natuurlijk bespreekbaar. 

Schilderen (2 lesuren)

Hierbij behandelen we onderwerpen als licht, kleur, keur mengen, schaduw, slagschaduw, contrast, plasticiteit, etc. Door leuke kleurrijke verrassende opdrachten ontdekken de kinderen het echte kijken. Niets is zoals het lijkt. Het onderwerp of andere speciale wensen van de school zijn natuurlijk bespreekbaar. 

 

Creatief denken (2 lesuren)

Creatief denken is leren spelen in het hoofd. We leren de kinderen hoe je nieuwe dingen kunt bedenken en hoe je creatief kan worden en blijven. Ze krijgen leuke uitdagende en verrassende opdrachten waardoor ze een andere kijk op dingen krijgen. 

Graffiti spuiten (2 lesuren)

Allereerst leren de kinderen hoe je een eigen unieke graffiti kunnen maken en letters kunnen ontwerpen. Ook vertellen we wat  complementaire (tegenovergestelde) kleuren zijn en hoe we daar gebruik van maken. In de tweede helft van de workshop leren de leerlingen hoe ze kunnen graffiti spuiten en we sluiten de workshop af met het maken van een eigen graffiti kunstwerk. Wij maken gebruik van kindvriendelijke spuitbussen en deze kunnen binnen gebruikt worden (geurarm).

Striptekenen (2 lesuren)

We leren de kinderen hoe je een eigen stripfiguur kan bedenken en hoe je de gelaatsuitdrukkingen kan tekenen. Verder leren we ze tijdens de workshop hoe je leuke grapjes kunt bedenken. Vervolgens leren ze hoe ze de kleuren het beste kunnen gebruiken (voor en achtergrondkleuren). Daarna gaan ze hun eigen stripverhaaltje tekenen en inkleuren.

Action Painting (2 lesuren)

Bij deze workshop worden de kinderen op het verkeerde been gezet door ze te laten schilderen met wc borstels, vliegenmeppers, afwasborstels, trekkers, sponzen, spuitbussen, etc. Door op deze manier een mooi schilderij te maken leer je vooral creatief te denken.