Huisregels Kunstkot

Kinderen tot 12 jaar mogen het Funpark en het Creatief Centrum alleen onder begeleiding van een volwassene boven de 18 jaar betreden.

 1. HOOFDREGEL KUNSTKOT:NIETS SLOPEN EN ALLES NA GEBRUIK WEER OPRUIMEN !
 2. Consumptie/entreekaart : Wij werken met consumptiekaarten/entreekaarten. Graag de consumpties zoals koffie, thee, ranja en chips, zelf bijhouden. Kom je als losse bezoeker, dan ook even aangeven met hoeveel kinderen je bent geweest.Na afloop kun je bij ons afrekenen.
 3. Schilderen+tekenen+knutsel+klei+Hout wordt opgeruimd om 16:30 uur!!!
 4. Knutselen: De kinderen mogen zelf knutselmateriaal pakken uit de knutselbakken.
 5. Schilderen: De kinderen mogen schilderen met schoolverf. Er staan schildersezels en tekentafels tot ieders beschikking. Verf en kwasten zelf pakken.
 6. Tekenen: Op de tekentafels ligt papier, pastelkrijt, potloden en houtskool. Als een tekening klaar is, mogen de kinderen een klein laagje haarlak gebruiken om het kunstwerk mee te fixeren. Ouders/begeleiders graag daarbij assisteren als de kinderen nog geen 8 jaar zijn.
 7. Droogkast: Kleipotjes, knutsels en houtwerken graag in de groogkasten zetten voorzien van naam.
 8. Schilderingen: Tekeningen of schilderingen, voorzien van de naam van het kind, ophangen met knijpers aan de speciaal daarvoor gemaakte “was”lijn.
 9. Muziek maken: In de loods staan keyboards,djembees, gitaren en andere kleine muziekinstrumenten om eens lekker uit te proberen. Graag met de handen slaan op de djembees, anders sla je er dwars doorheen!
 10. Houtbewerking: Kinderen moeten altijd een veiligheidsbril op bij het timmeren! Bij het zagen altijd de bankschroef gebruiken. Ouders en/of begeleiders graag assisteren bij deze activiteit. Samenwerken is natuurlijk altijd fijn en veiligheid staat boven alles!
 11. Pottenbakken: Elk kind mag één bol klei uit de klei-emmer pakken en daarvan een werkstukje maken. Dus…. 1 keer pottenbakken per kind anders is er niet genoeg voor iedereen. Ouders/begeleiders graag assisteren bij deze activiteit. Sommige kinderen kunnen niet bij de draaischijf, dus dan is het handig als er een ouder als “draaier” bij staat en in de gaten houdt dat het kind blijft zitten.
 12. Theater: De kinderen mogen zichzelf verkleden en Schminken.Verkleedkleren niet laten slingeren en zoveel mogelijk terugleggen in de verkleedkisten en kasten.
 13. Disco: De kinderen mogen zelf de muziek bepalen en uitkiezen via een playlist van Spotify. Groffe liedjes met scheldwoorden zijn niet toegestaan. Van ouders/begeleiders wordt verwacht dat daar een oogje in het zeil wordt gehouden.Met elkaar houden we het leuk!
 14. Bioscoop: Graag alleen op de rode bioscoopstoelen zitten en er niet op klimmen. Niet voorbij het lint voor het filmscherm komen. Vooral het filmscherm niet aanraken. De tekenfilms zetten we op zonder geluid omdat de disco in dezelfde ruimte is. Tekenfilms van mickey en Donald spreken al voor zich!  : )
 15. Feesttafel:  Elke groep met een verjaardags-arrangement krijgt z’n eigen tafel.
 16. Sport en Spel: Op het buitenterrein mogen de kinderen spelen met al het sport en spel materiaal, mits erop gelet wordt dat er op een leuke manier met elkaar en het materiaal wordt omgegaan. Ouders/begeleiders graag een oogje in het zeil houden buiten.
 17. Nerfhal: Nerfguns,bril en pijltjes kunnen worden opgehaald en weer teruggebracht als je klaar bent bij de balie bij de ingang.  Altijd beschermbril op!  Pijltjes niet in je zakken stoppen, want dan buigen ze en gaan stuk! Niet naar buiten gaan met de Nerfspullen want zo raken de pijltjes kwijt. De blokken in de nerfhal zijn om achter te verschuilen, dus niet om op te klimmen i.v.m. valgevaar! Ook niet klimmen op de tribunes en zeker niet over de kussens lopen. Met de banden mag wel worden gesleept en gebouwd. Leuk om een fort te bouwen!
 18. Beeldhouwen: Ieder kind mag één beeldhouwerkje maken. Kinderen moeten altijd een veiligheidsbril op en een stofkapje.
 19. Ouders/begeleiders zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van de kinderen.

Met elkaar zorgen we ervoor dat het een Super, om nooit te vergeten, Kunstkotfeest wordt!!!

Met vriendelijke buiging,

Wanda en Jeroen Boerstra